10-11-2015

Srećni sat od devet do 10 do kraja mjeseca

Na putu Herceg Novi-Trebinje od 16. novembra do 1. decembra, u periodu od devet do 10 časova, neće se naplaćivati putarina. Riječ je o takozvanom "Srećnom satu” za motorna vozila svih kategorija, koju je kompanija Universal mont odlučila da organizuje kao svojevrsnu donaciju žiteljima ova dva grada.

Srećni sat od devet do 10 do kraja mjeseca | Radio Televizija Budva

"S obzirom da ovu saobraćajnicu najčešće koriste žitelji Herceg Novog i Trebinja, odlučili smo da im, i pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazimo, omogućimo besplatne prolaske barem u jednom periodu. Osim njih, tu povoljnost imaće i svi ostali korisnici puta. Nijesmo birali slabo prometne sate, već smo odabrali udarni jutarnji sat", naveli su iz ove kompanije.

Na putu Herceg Novi-Trebinje putarina se naplaćuje od 2008. godine nakon izgradnje ove saobraćajnice, na koju se godinama čekalo sa obje strane.

Na osnovu ugovora koji je Opština Herceg Novi sklopila sa kompanijom Universal Holding, put je izgrađen po takozvanom BOT sistemu (privatno-javno partnerstvo), po kome je investitor dobio koncesiju, odnosno pravo naplate putarine 20 godina. Cijena prolaska ovom saobraćajnicom je od tri do 18 eura, u zavisnosti od kategorije vozila.