17-03-2020

Štab za aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić formirao je Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva.

Štab za aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana | Radio Televizija Budva

Foto: Ministarstvo unutrasnjih poslova

Štab će, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, napraviti evidencije državljana Crne Gore u inostranstvu koji planiraju povratak u domovinu.

Nuhodžić je na prvoj sjednici Operativnog štaba, kazao da crnogorski građani mogu da se obrate zahtjevom za povratak svakog dana od osam do 20 sati, na brojeve telefona +382 20/ 234 111 i 234 222.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da će Operativni štab sačiniti odgovarajuće evidencije crnogorskih državljana u inostranstvu koji planiraju povratak u domovinu.

Operativni štab će, kako se navodi, postupiti po svakom pojedinačnom zahtjevu koji bude dostavljen crnogorskim institucijama, izvršiti neophodne provjere i predložiti mjere čiji je cilj konkretizacija aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru.

Nuhodžić je naglasio da se samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štiti javno zdravlje i sigurnost naših građana.

„Za Crnu Goru zdravlje građana je na prvom mjestu. Svi resursi su stavljeni u funkciju ostvarivanja tog cilja“, istakao je Nuhodžić.

Kako je dodao, o svim aktivnostima će pravovremeno informisati građane kojima je zahvalio na odgovornom ponašanju i pridržavanju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

„Samo ako smo odgovorni, ako djelujemo udruženim snagama, možemo adekvatno da odgovorimo tom izazovu“, naveo je Nuhodžić.

Rukovodilac Operativnog štaba je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, a članovi su predstavnici ministarstava ekonomije, saobraćaja i pomorstva, vanjskih poslova, Instituta za javno zdravlje, Montenegro airlines-a, Aerodroma Crne Gore, Uprave policije i Vojske Crne Gore.

„Aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva odvijaju se u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade“, dodaje se u saopštenju.