19-04-2024

Stanari naselja Ražnatović daju sve od sebe da prostor oko stambenih zgrada dobije uređen i moderan izgled

Stanari naselja Ražnatović daju sve od sebe da prostor oko njihovih stambenih zgrada dobije uređen i moderan izgled. Njihova zalaganja prepoznale su i pojedine opštinske službe. Međutim, da bi posao oko adaptacije dvorišta bio završen, potrebno je još dosta zajedničkog truda.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Redakcija TV Budva punih pet godina prati aktivnosti stanara koji sopstvenim snagama uređuju prostor oko zgrada, kako bi bio ugodan za život. Do danas su mnogo toga promijenili na bolje, ali ne i sve.

Branko Žerajić, predsjednik savjeta stanara jedne od zgrada u tom naselju za Polis kaže:

"Od 2019. pa naovamo radimo na dovođenju naselja u red i vi ste to propratili. Nadam se da ćemo imati retrospektivu kroz video materijal kako bismo prikazali šta je sve urađeno našim snagama, dakle snagama samog naselja uz djelimičnu pomoć i Opštine Budva vezano za infrastrukturu naselja. Mi smo na korak od samog izvršenja naših ciljeva koje smo sebi zadali. Uradilo se dosta toga, međutim ostao je jedan od najvećih problema, a to su oni koji najviše koštaju - da se završi pod koji je zaista neprimjeren, odvodni kanali za vodu i dvije fasade koje su ruglo ovog grada, kako za ljude koji žive ovdje, tako i one koji dolaze u naš grad. Mi smo uspjeli da ozelenimo ovu ne malu površinu, a s obzirom da našem gradu nedostaju zelene površine mislim da bi to trebalo da bude za primjer svakom naselju", istakao je Žerajić.


Žerajić, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Stanari su osvijetlili prilaze zgradama jer javne rasvjete nema. Postavili su i ograde da djeca ne bi padala u igri jer je teren kaskadnog tipa. Žerajić kaže da se unutar zgrada održava red i čistoća.

"Ali nam je zaista neophodna pomoć Opštine i njenih sekretarijata koji se bave ovakvim problemima, kako bismo mi mogli da ovo naselje prezentujemo kao dio našeg bisera Jadrana. Međutim, ovo naselje je još uvijek sve osim biser", dodao je on.

Aktivnosti i trud stanara ovog naselja su za svaku pohvalu, međutim, kao što i sami kažu, potrebna im je pomoć lokalne samouprave da bi cijeli prostor dobio izgled gradskog naselja.