12-03-2024

Status Svetog Stefana i dalje upitan; Kentera: Ako je država potpisala ugovor, onda i država treba da snosi posljedice

Predstavnici MZ Sveti Stefan uputili su urgenciju na više adresa državi kako bi se status Svetog Stefana što prije riješio. Međutim, odgovor nisu dobili, tim povodom Vladislav Mitrović, predsjednik savjeta MZ Sveti Stefan i Slobodanka Kentera, zamjenica predsjednika, gostovali su u emisiji Jutrom iz Budve.

Status Svetog Stefana i dalje upitan; Kentera: Ako je država potpisala ugovor, onda i država treba da snosi posljedice | Radio Televizija Budva


Foto: Portal RTV Budva

Odgovora nema na upućene urgencije.

"Jako čudna situacija. Ovo nije problem između Amana i nas, jer smo mi prošle godine ispunili Amanu sve što smu obećali, zapravo Vlada. Čak i protiv naše volje smo odlučili da tu malu plažu koju su oni htjeli da zatvore, dozvolimo da se zatvori od 8 do 20h, međutim, hotel se nije otvorio. Uputili smo premijeru Crne Gore, predsjedniku države, Skupštine, Ministru turizma, predsjedniku SO Budva, zaštiti imovine, MASU i SDT-u.. Više ne znamo kome i gdje da se žalimo", istakao je predsjednik pomenute mjesne zajednice Vladislav Mitrović.

Zahtjev koji su poslali ukazuje na probleme Svetog Stefana.

"Zahtjevi ukazuju na probleme u koje se nalazi naše mjesto vezano za nefunkcionisanje hotelskog kompleksa Sveti Stefan-Miločer. Poziv smo uputili najvišim državnim instutucijama jer smatramo da je to činjenica isključivo odgovorna za stanje u kome se trenutno nalazi Sveti Stefan, jer kao što svi znamo prlikom sklapanja ugovora postoje dvije strane, u ovom slučaju je tadašnja Vlada bila i zakupac Adriatic Properties. Naše stajalište je takvo da ako je država potpisala takav ugovor, onda i država treba da snosi posljedice i da odgovara za stanje u kojem se trenutno nalazi Sveti Stefan. Žalosno je da se na današnji dan osjećamo ovako poniženo, jer se niko nije našao da nama odgovori šta se dešava sa Svetim Stefanom. Da li oni nešto rade i ako rade, šta je u pitanju? Kome je u interesu da sve to tako izleda", istakla je zamjenica predsjednika mjesne zajenice Slobodanka Kentera.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku:



D.Č.