22-01-2021

Stiže retrogradni Merkur: Spremite se za pravu kosmičku oluju

Retrogradni Merkur je blizu. Počinje od 30. januara i trajaće do 20. februara, a mnogima će donijeti haos u komunikaciji. Koji znakovi će najviše ispaštati, pročitajte u nastavku.


Foto: Ilustracija/Nasa

Zbog haotičnog djelovanja retrogradnog Merkura, određeni znakovi osjetiće njegove efekte i to već u prvoj polovini. Brzopletost, lascivnost i problemi u komunikaciji biće izraženiji, a mnogi problemi u ovom periodu isplivaće na površinu.

Neka prijateljstva i saradnje će se prekinuti, rješavaće se bitna pitanja, dok strpljenje nijednom znaku neće biti jača strana.

Svi će doživjeti prvu veliku retrogradnost godine drugačije, a evo koji horoskopski znaci će u periodu od 30. januara do 20. februara doživjeti pravu kosmičku vožnju, prenosi „Srpski telegraf”.

Ovan

Strpljenje nije vaša jača strana, ali moraćete da ga prizovete tokom predstojeće retrogradnosti – posebno kada je riječ o timskom radu. Dijeljenje mišljenja u okruženju lako može postati grubo ako ne budete birali riječi, jer je veća vjerovatnoća da će ljudi pogrešno protumačiti nešto što govorite i uvrijediti se. Budite posebno pažljivi i razmislite kako izražavate svoje misli u radu sa drugima.

Bik

Ova retrogradnost će imati posebno snažan uticaj na vaš poslovni život, zato nemojte biti iznenađeni ako naiđete na kašnjenja sa projektima ili imate problema sa profesionalnim izražavanjem. Umjesto da unaprijedite nove poduhvate u karijeri, iskoristite ovo vrijeme da ponovo razmotrite prošle ideje i analizirate svoj plan. Kada se završi, bićete svježi i spremni da dobijete igru uz više samopouzdanja.

Blizanci

Pokušajte da ne pravite previše pretpostavki tokom predstojeće retrogradnosti, jer bi vam Merkurove zabune mogle otežati da jasno vidite pravu sliku. Merkur je vaša vladajuća planeta i njegovo usporavanje moglo bi vas zarobiti, pretvarajući lična uvjerenja u krute dogme. Držite se otvorenog uma dok se krećete morem potencijalno pogrešnih komunikacija i budite spremni da proširite svoje vidike kako biste razmotrili više stanovišta.

Rak

Ova retrogradnost od vas će traži puno toga. Umjesto da se emocionalno upustite u tuđe probleme, iskoristite ovaj period za duboko unutrašnje razmatranje i ispitivanje svoje emocionalne snage. Ako ste spremni da razmišljate izvan okvira i vjerujete svojoj intuiciji, možete početi da radite na starim ranama koje su vas opterećivale i ostaviti ih iza sebe zauvijek.

Lav

Ova retrogradnost pogađa sektor vaših odnosa, pa ćete možda osjetiti određenu napetost u ljubavnom životu. Prošla neslaganja mogla bi se ponovo pojaviti – a mogla bi iskočiti i nova ako niste pažljivi u vezi sa svojim riječima. Iskoristite ovo kao priliku da budete objektivni u vezi sa problemima vašeg partnerstva i pokušate da se pozabavite spornim tačkama, umjesto da ih gurate u stranu.

Djevica

Kao jedan od prirodno najorganizovanijih znakova zodijaka, Merkurove igrice biće najfrustrirajući dio ove pozadine. Čak će i vaši napori u planiranju budućnosti naići na prepreke i zabunu, pa je najbolje da budete fleksibilni u pogledu vremena. Veća je vjerovatnoća da će svi sada kasniti ili miješati vremenske pojmove – uključujući i vas – pa pokušajte da ostavite malo prostora za pomjeranje datuma sastanaka.


Izvor: Story