22-03-2022

Stoprocentan učinak za Stanišića i SK Gams

Drugo kolo nacionalnog Kupa u disciplini leteće mete/trap održano je na Košljunu kod Budve, na strelištu s najljepšim pogledom u Crnoj Gori. I ovaj put vremenske prilike nisu bile blagonaklone, silovit vjetar na mahove, naročito drugog dana takmičenja, bio je ozbiljan izazov za strijelce.


Foto: SSCG

"Da mu i takvi uslovi sasvim dobro odgovaraju, potvrdio je Ivo Stanišić (SKlm Cetinje) koji je u kvalifikacijama bio ubjedljivo najbolji strijelac kola. Sa 109 pogodjenih „golubova“, Ivo je iza sebe ostavio Nikolu Markovića (Gams) i Dragana Markajića (H.Novi), koji su upucali po 5 golubova manje. N. Marković je bio bolju u shootoff-u, pa je kvalifikacije završio kao drugi a Mrkajić kao treći", saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Trojac cetinjskog Gamsa, Jovica Marković, Ivan Vučinić i Boško Raičević, su redom zauzeli ostale pozicije za finale, pogodivši 102, 101, odnosno 100 „golubova“. I ostali strijelci koji su se takmičili na kolu, bili su na solidnom nivou i veoma izjednačeni po rezultatima.

"Finale je donijelo dosta neizvjesnosti i odredjen obrt situacije u kojoj je od starta Boško Raičević pokazao da se vraća u pravu formu. Ovo mu je posle duže pauze tek drugo takmičenje, i već se primjećuje napredak i nagovještava dobra sezona za njega. Ivo Stanišić je ipak,odličnom finalnom serijom, spriječio senzaciju i sa 9/10 pogodaka ovjerio prvo mjesto i drugu uzastopnu pobjedu u sezoni. Raičević je na samom kraju pogodio tek 6 „golubova“, pa se morao zadovoljiti drugim mjestom. Ivan Vučinić je solidnim izdanjem u finalu sa petog mjesta završio na podijumu kao trećeplasirani. Četvrtu poziciju iz kvalifikacija zadržao je danas neubičajeno ‘bezazleni“ Jovica Marković koji je na takmičenje došao pravo s dužeg puta. Rezultat iz regularnog dijela nijesu ponovili Dragan Mrkajić i Nikola Marković, koji su u finalu bili na petoj i šestoj poziciji", kazali su oni.

Prvo mjesto ekipno pripalo je po drugi put cetinjskom Gamsu, drugo Herceg Novom, a treće Cetinju. Kako je predviđeno dinamikom Kalendara takmičenja, naredno kolo Kupa na programu je za dvije nedjelje.