20-05-2021

Studijska grupa novinara iz BiH boravila u Budvi

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije, a pod podrškom lokalnih turističkih organizacija, u nekoliko crnogorskih gradova, uključujući i Budvu, boravi studijska grupa novinara iz Bosne i Hercegovine.


Foto: TO Budva

Kako je saopšteno iz TO Budva, predstavnici renomiranih printanih medija, portala i elektronskih medija: Dnevni avaz, Oslobođenje, Biznis magazin, Magazin Azra, Faktor, Visit Bosnia & Herzegovina, BH 1 radio, Nova BH TV, BH TV i Furaj.ba prilikom jučerašnjeg boravka u Budvi nisu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli, u organizaciji TO Budva, ali i u drugim primorskim gradovima.

„Ove godine vjerujemo da ćemo Bosancima i Hercegovcima koji do sada nisu bili u Crnoj Gori predstaviti ovo prelijepo primorje na malo drugačiji način, da pokušaju saznati ono što se do sada nije plasiralo u medijima, ono što Crnu Goru čini specifičnom – njena obala, istorija, kultura...“ – rekao je Elvedin Kovač, novinar televizije NOVA BH.

Kovač smatra da su stanovnici BiH nakon svega željni odmora i da ulazak u Crnu Goru bez neophodnog testiranja izdvaja našu državu od drugih destinacija, uz veoma pristupačne cijene i zadovoljavajući kvalitet.

Studijska grupa novinara iz Bosne i Hercegovine juče je obišla Sveti Stefan i Miločer, Stari grad i gradski muzej.

„Zadovoljstvo nam je što su novinari iz Bosne i Hercegovine u Budvi proveli bar jedan dan. Mi iz turističke organizacije, kao domaćini, za kratko vrijeme smo se potrudili da im pokažemo što više toga. Važno nam je što su primjetili našu namjeru i što smo kroz razgovore saznali da su zadovoljni izgledom grada, ponudama u hotelskom i privatnom smještaju, ugostiteljskim objektima“ – istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva prilikom susreta sa novinarima.

Osim u Budvi, novinari iz Bosne i Hercegovine su boravili u Ulcinju, Baru, Cetinju, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom.


M.S.