12-04-2018

Sufinansiranje magistarskih i doktorskih studija za 60 studenta

Ministarstvo prosvjete objavilo je konkurs za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama u zemlji i inostranstvu i putnih troškova za studijske boravke u inostranstvu.

Sufinansiranje magistarskih i doktorskih studija za 60 studenta | Radio Televizija Budva

Naime, Ministarstvo prosvjete će sufinansirati školarinu za 60 kandidata upisanih u prvu godinu magistarskih studija u zemlji i inostranstvu studijske 2017/2018. godine, i to po 10 iz oblasti: prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, kandidatima koji ispunjavaju tražene uslove.

Ministarstvo prosvjete će sufinansirati i školarinu za 24 kandidata upisana u prvu godinu doktorskih studija u zemlji i inostranstvu studijske 2017/2018. godine, i to po četiri iz oblasti: prirodno-matematičkih, tehničko–tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, koji ispunjavaju postavljene uslove. Kandidatima će se sufinansirati školarina u iznosu do 1.000 eura.

Navedene konkurse sa uslovima i prijavnim formularima, kao i informacije o prijavi za sufinansiranje putnih troškova za studente i nastavno osoblje sa ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori, mogu se naći na sajtu Ministarstva www.mps.gov.me.