10-09-2021

Sveti Stefan: Uskoro počinju radovi na izgradnji modernog dječijeg igrališta

Mjesna zajednica „Sveti Stefan“ u saradnji sa Opštinom Budva i Sekretarijatom za komunalno stambene poslove uskoro počinje radove na izgradnji i uređenju modernog dječijeg igrališta na Svetom Stefanu.


Foto: Facebook

Predviđena je izgradnja košarkaškog terena, teretane na otvorenom, kao i sadržaja za naše najmlađe sugrađane.

"Kada je počela pandemija članovi MZ Sveti Stefan su se okupili i očistili opštinsko zemljište koje se nalazi kod druge kapije. Tada je bio dogovor da će to da radi Adriatic properties, međutim oni su odustali i radove je preuzela Opština", kazao je za portal RTV Budva predsjednik ove mjesne zajednice, Vladislav Mitrović i dodao da se nada da će projekat biti realizovan do kraja godine.

On je istakao da su se na pomenutoj lokaciji, na 700 metara od nekadašnjeg hotela "Miločer", ranije nalazili teniski i košarkaški teren i kazao da su oni srušeni da bi se izgradio vešeraj.

Prema Planu investicionih aktivnosti Opštine Budva za tekuću godinu predviđeno je da lokalna samouprava za sportske terene i igrališta izdvoji 593 hiljade eura. Od tog iznosa 520 hiljada bilo bi opredijeljeno za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih terena na Jazu i u Svetom Stefanu i Bečićima, a 73 hiljade za bazen "Pizana".


M.S.