16-03-2016

Svetozaru Maroviću produžen pritvor još dva mjeseca

Visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista DPS Svetozaru Maroviću produžen je pritvor još dva mjeseca zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja, odluka je Vijeća Vrhovnog suda Crne Gore.

Svetozaru Maroviću produžen pritvor još dva mjeseca | Radio Televizija Budva

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore u krivičnom predmetu protiv okrivljenog Svetozara Marovića, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja koje je izvršeno na organizovani način, danas je donijelo rješenje kojim se okrivljenom pritvor produžava za još dva mjeseca", saopšteno je iz tog suda.

Takvo rješenje Vrhovni sud Crne Gore donio je odlučujući o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici za produženje pritvora protiv Marovića, po pritvorskom osnovu iz Zakonika o krivičnom postupku ZKP.

"Odlučujući o prijedlogu, Vrhovni sud Crne Gore je našao da okrivljenom treba produžiti pritvor još dva mjeseca, jer u dosadašnjem trajanju pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga", stoji u saopštenju.

Marović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 eura, prenosi CdM.