30-05-2019

Tabla sa pogrešnim smjernicama u centru grada odlazi u prošlost

U centru Budve se već duže vrijeme nalazi tabla sa pogrešnim smjernicama, koja upućuje na mjesta koja odavno ne postoje ili su na novoj lokaciji. Nedavno je napravljen popis objekata od opšteg javnog značaja koji će se naći na novim turističkim putokaznim tablama, koje bi terbalo da budu postavljene prije početka glavne turističke sezone, ovaj posao povjeren je Sekretarijatu za komunalno stambene poslove.

Tabla sa pogrešnim smjernicama u centru grada odlazi u prošlost | Radio Televizija Budva

Izgleda da pomenuta tabla sada služi kao uspomena na neka prošla vremena kada su objekti bili na mjestima na koje ona sada upućuje.

Ukoliko se nekim slučajem turista uputi ka gradskoj biblioteci, bez sumnje će zalutati, jer je ova ustanova odavno izmještena na drugi kraj grada.

Pitanje turističke signalizacije odnosno zamjene tabli sa pogrešnim instrukcijama poput ove nedavno je pokrenuto na sastanku koordinacionog tijela za praćenje glavne turističke sezone prema riječima direktora d.o.o "Meditrean reklame" Blaža Rađenovića napravljen je popis objekata od opšteg javnog značaja koji će zamjeniti ove koje se nalaze na spornoj tabli.

Osim ove biće zamijenjena signalizaciija i na drugim tablama u Budvi, a nove će biti postavljene i u Starom gradu. Ovaj posao povjeren je Sekretarijatu za komunalno stambene poslove i Mediteran reklamama u dijelu koji se odnosi na izradu tabli.