23-04-2024

Taksista podnio krivičnu prijavu: Glasom za Mikijelja do produženja licence?

Simonović tvrdi da su mu iz NSD-a rekli da su upoznati s njegovim problemom u vezi sa taksi licencom i da će mu “sve to biti završeno” kad njihov čovjek dođe na čelo Budve. Funkcioner NSD-a Nikola Kralj kazao da nije upoznat da je protiv njega podnijeta krivična prijava i odbacio navode da je pokušao da “kupi” glas


Mikijelja, Foto: arhiva, Opština Budva

Taksista Dalibor Simonović podnio je Odjeljenu bezbjednosti Budva krivičnu prijavu protiv funkcinera tamošnjeg odbora Nove srpske demokratije (NSD) Nikole Kralja i aktivista te partije, za koje tvrdi da su produžavanje licence za njegova taksi vozila pokušali da uslove podrškom njegove porodice listi Mladena Mikijelja na predstojećim lokalnim izborima.

To piše u krivičnoj prijavi Simonovića, dostavljenoj redakciji “Vijesti”.

Kralj je “Vijestima” rekao da nije upoznat da je protiv njega podnijeta krivična prijava, te odbacio navode da je pokušao da “kupi” glas obećavajući izdavanje licence za taksi vozila. On je zaposlen u Turističkoj organizaciji Budve i kandidat je za obornika koalicije “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad”, koju na izborima zakazanim za 26. maj predvodi Mikijelj.

Simonović je, kako je izjavio u policiji, preduzetnik i posjeduje dva vozila za pružanje taksi usluga.

“Licence za obavljanje ove djelatnosti posjedovao sam od 2019. do 14. aprila ove godine, kad mi je istekla. Sekretarijatu za privredu Opštine Budva sam predao zahtjev za produženje licence negdje u februaru ove godine, koji je rješenjem od 9. aprila odbio da produži licencu”, naveo je Simonović, koji je obrazloženje opštinskog sekterarijata dostavio policiji.

On je kazao da ga je 8. aprila, dan prije nego što je dobio rješenje o odbijanju zahtjeva, telefonski kontaktirao taksista V. A., koji mu je kazao da treba da razgovaraju u vezi sa produženjem licence.

“V. A. poznajem jer je taksista, kao i ja, a pošto imam duže vrijeme problema sa Sekretarijatom za privredu s kojim vodim postupke oko izdavanja licence, prihvatio sam da se sa njim sastanem. Istog dana me je pozvao i kazao da je organizovao sastanak u kancelarijama Nove srpske demokratije u Mediteranskom sportskom centru (MSC). Na sastanku je bio prisutan Nikola Kralj, koji se predstavio kao funkcioner NSD-a, a kojeg znam kao odbornika lokalnog parlamenta, kao i Ž. Z., koji je zaposlen u MSC i za kojeg mi je rečeno da je član Pokreta za promjene”, naveo je u izjavi policiji Simonović.

Na sastanku mu je, kako je naglasio, rečeno da od njega i njegove porodice očekuju podršku na predstojećim lokalnim izborima.

“Saopšteno mi je da ja i članovi moje porodice glasamo za listu koju predvodi Mikijelj. Nikola Kralj mi je kazao da je upoznat s mojim problemom oko izdavanja licence i da će mi sve to biti završeno kad njihov čovjek dođe na mjesto predsjednika Opštine. Tom prilikom mi je iznio neke negativne riječi za Nikolu Jovanovića, da taj neće ispoštovati datu riječ, da nije čovjek od riječi. Kralj i Ž. Z. su uzeli ličnu kartu koju sam im dao, a oni su meni dali da popunim neki listić na kome je trebalo da upišem svoje ime i prezime, i matični broj. Takođe su se interesovali za lične karte moje supruge i kćerke, na šta sam im rekao da neću glasati za njih i njihovog čovjeka i da je moje pravo za kogu ću ja i moja porodica da glasaju. Tog dana smo vodili normalan razgovor, bez prijetnji i uvreda, ali sam se ja izjasnio za moje izborno pravo, ne prihvatajući njihovu ponudu. Kralj je sve vrijeme zapisivao nešto u svome notesu, ali sa sadržinom nijesam upoznat. Nakon toga smo se normalno razišli”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Simonović je kazao da je sjutradan dobio rješenje Sekretarijata za privredu koji je odbio njegov zahtjev za produženje licence.

“Smatram da licenca nije produžena jer nijesam prihvatio njihovu ponudu”, zaključio je Simonović u prijavi.

Na čelu Sekretarijata za privredu Opštine Budva je Jelena Savić, koja je članica privremenog odbora NSD-a, koji ne priznaje frakcija predvođena Jovanovićem, koja je nedavno napustila tu partiju.

Za 33 odbornička mandata budvanskog parlamenta, kako sada stvari stoje, na predstojećim izborima boriće se sedam lista, partija, koalicija i grupa građana.

Izvor: Vijesti