10-05-2015

Taksista u Budvi pretukao trojicu Rusa

Budvanska policija uhapsila je taksistu Mira Vujačića, osumnjičenog da je preksinoć teško pretukao trojicu ruskih državljana.

Taksista u Budvi pretukao trojicu Rusa | Radio Televizija Budva

Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno da je tridesetogodišnjak nasrnuo na Ruse, nakon što su se oni oštro pobunili zbog previsokog računa za veoma kratku vožnju u centru Budve.

Incident se dogodio oko 23 časa, nočigled brojnih prolaznika, kada su turisti ušli u taksi i tražili od Vujačića da ih prebaci do obližnje diskoteke.

Policija pretpostavlja da su Rusi znali cijenu taksi usluga - kilometar/euro, jer su se pobunili kada je račun na taksimetru nedugo nakon što su krenuli već dostigao cifru od devet eura.

Tada je nastalo komešanje u autu i ruski državaljni tražili su da taksita zaustavi auto u centru, nedaleko od noćnog kluba “Sparta”.

Jedan od turista pod uticajem alkohola potom je žustrije reagovao i uhvatio korpulentnog Vujačića za vrat.

Prema riječima očevidaca, Rusi su izašli iz vozila, odbili da plate račun i tada zajedno nasrnuli na Vujačića, što su oni demantovali u izjavi policajcima.

Tada je počela tuča u kojoj su deblji kraj izvukli turisti - Vujačić ih je sve pretukao, a dvojica su teško povrijeđena. Jedan je završio na liječenju u risankoj bolnici, a drugi u Kliničkom centru.

Vujačić je tužiocu rekao da se samo branio od turista koji su ga napali zbog računa.

Podgoričaninu koji radi u Budvi određen je pritivor do 48 sati, a danas će biti priveden i sudiji za istragu.

Na teret mu se stavlja krivično djelo - ugrožavanje bezbjednosti, prenose vijesti.me.