21-03-2023

TO Budva i turistička privreda grada predstavili ponudu na sajmovima turizma u Varšavi, Pragu i Beču

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva tokom prošle sedmice su na turističkim berzama u Varšavi, Pragu i Beču promovisali Budvu kao turističku destinaciju, hotelski i privatni smještaj, gastro potencijale i aktivni turizam.


Sa sajma u Varšavi, Foto: TO Budva

Nastupi u Varšavi i Beču su organizovani od strane Nacionalne turističke organizacije, dok je TO Budva bila nosilac nastupa u Pragu.

"Sajam ITTF u Varšavi je jedan od najznačajnijih događaja na tržištu Poljske, u okviru kojeg se predstavilo preko 850 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija. Na sajmu turizma “Holiday World & Region World” u Pragu, Crna Gora se predstavila zajedno sa 307 izlagača iz 26 zemalja, dok je “Ferienmesse” u Beču, najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi, a ove godine je učestvovalo više od 900 izlagača iz 70 svjetskih zemalja", navodi se u saopštenju TO Budva.


Predstavljanje ponude u Pragu, Foto: TO Budva

Oni su kazali da su, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija, na ovim turističkim berzama bili su prisutni i predstavnici ministarstva turizma, Nacionalnih parkova Crne Gore, nacionalne avio kompanije “Air Montenegro”, kao i predstavnici turističke privrede, među kojima su bili i Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, “Montenegro stars hotels group” i budvanski hotel “Park”.


Sajam u Beču, Foto: TO Budva

U okviru učešća na sajmu u Pragu, kako su napomenuli, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u saradnji sa avio - kompanijom Air Montenegro organizovala B2B radionicu za turoperatore i medije iz Češke i Slovačke.

"Posjetioci sajmova u Varšavi, Beču i Pragu su većinom srednje i starije dobi, zainteresovani za boravak u prirodi, posjetu kamperima, šetnje zaleđem. Periodi godine u kojima planiraju da posjete Budvu i Crnu Goru uopšte su april, maj, jun, septembar i oktobar. Veliki broj potencijalnih turista je već boravio u našoj destinaciji i želi da ponovi lijepo iskustvo", zaključuje se u saopštenju TO Budva.