08-04-2023

TO Budva: Somelijerski dan sa Paulom Bosch danas u Budvi

Turistička organizacija Budva i NVO "Naše vino" organizuju Somelijerski dan sa Paulom Bosch koji će se održati danas od 11 do 13 sati, na terasi gradske kafane hotela "Mogren" u Budvi.


Foto: TO Budva

Paula Bosch, vodeća njemačka somelijerka, jedna je od najpoznatijih u vinskom svijetu u Njemačkoj i šire, a ujedno i prva koja je to postala u svojoj zemlji prije tridesetak godina.

Autor je brojnih knjiga, članaka i publikacija o eno-gastronomiji, a kao somelijerka posjetila je mnogo zemalja svijeta u kojima je učestvovala kao redovni sudija na vinskim takmičenjima.

"Paula Bosch će tokom ovog događaja degustirati i ocjenjivati crnogorska vina, isticati usklađenost njihove prodajne cijene sa kvalitetom, te davati korisne i praktične savjete", navodi se u saopštenju.

"Budvanski vinari, ugostitelji i hotelijeri pozvani su da u subotu donesu uzorke svog vina ili vina malih crnogorskih vinarija koje prodaju u svojim objektima, a žele da gospođa Bosch ocijeni njihov kvalitet i usklađenost kvaliteta sa cijenom.

Događaju će prisustvovati i prof. dr Radmila Pajović Šćepanović - profesor na Biotehničkom fakultetu u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.