17-04-2023

Tokom vikenda registrovana 64 nova slučaja infekcije, sedam iz Budve

U Crnoj Gori su tokom vikenda registrovana 64 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Tokom vikenda registrovana 64 nova slučaja infekcije, sedam iz Budve | Radio Televizija Budva


Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom subote i nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 537 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 18, Podgorice 14, Pljevalja deset, Budve sedam, sa Cetinja i iz Danilovgrada po tri, Herceg Novog i Kotora po dva i iz Andrijevice, Bara, Mojkovca, Rožaja i Tivta po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju je iznosio 11,92 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.820.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 52 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 368.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 290.843.

U Podgorici su trenutno aktivna 124 slučaja zaraze koronavirusom, Nikšiću 75, Budvi 34, u Pljevljima i Herceg Novom po 24, Tivtu 15, Kotoru 13, Bijelom Polju 12, Beranama 11.

U Mojkovcu je aktivno devet slučajeva zaraze koronavirusom, na Cetinju i u Danilovgradu po sedam, u Andrijevici, Plužinama i Šavniku po tri, Rožajama dva i u Baru i Ulcinju po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plavu, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa