01-04-2024

Tokom vikenda uhapšena 53 vozača

Tokom prethodnog vikenda, odnosno u periodu od 29. marta do 1. aprila, na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo u Beranama, dok su tri lica zadobila teške, a šest lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom vikenda uhapšena 53 vozača | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pexels

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 156 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 25 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

"Slobode su lišena 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.
Od toga broja 39 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 12 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva su vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navode u saopštenju.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode 12 vozača je lišeno slobode u Podgorici, 11 u Danilovgradu, devet u Nikšiću i šest u Baru.

"U Tivtu je lišen slobode vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.52 g/kg.
Imajući u vidu da je objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu, odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjivala u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, obavještavamo sve vozače da je danas prestala da važi predmetna naredba, te je potrebno izvršiti zamjenu zimskih pneumatika sa odgovarajućim", saopšteno je iz UP.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.