27-05-2024

Tokom vikenda uhapšeno 26 vozača

Tokom vikenda, od 24. do 26. maja, na crnogorskim putevima evidentirana je 61 saobraćajna nezgoda, u kojima je pet lica zadobilo teške, a 32 lake tjelesne povrede,


Foto: Pixabay

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 99 prekršajnih prijava, izdali 922 prekršajna naloga, privremeno oduzeli devet pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Slobode je lišeno 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od toga broja njih 21 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, tri vozača lišena su slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok je dva vozača policija lišila slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih pet je lišeno slobode u Kotoru, četiri u Pljevljima, četiri u Nikšiću i četiri vozača u Podgorici.