22-04-2024

Treći „Humanitarni Vaskršnji bazar” za vikend u Budvi

Škola vjeronauke parohije paštrovske „Sveti Vasilije Ostroški“ sa Svetog Stefana organizuje treću po redu manifestaciju „Humanitarni Vaskršnji bazar” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila, sa početkom od 11 časova na šetalištu ispod Pošte u Budvi.


Foto: Parohija paštrovska

Kako je najavljeno iz Parohije paštrovske, tokom dvodnevnog humanitarnog Vaskršnjeg bazara koji će biti održan u Lazarevu subotu i Cvijeti učenici vjeronauke zajedno sa svojim roditeljima i vjeroučiteljima, predstaviće svoje rukotvorine u vidu raznih delicija, bojanki, drvenih jaja, čestitki, korpica, tombole i drugih proizvoda Vaskršnje tematike, a sve skupa biće praćeno dječijim duhovnim pjesmama, kako bi se dočarao jedan od najljepših praznika koji nam predstoji – Vaskrs.

"Poštovani prijatelji i građani Svetog Stefana, grada Budve, i svi koji boravite u ovim divnim krajevima, imajući u vidu da se nalazimo u danima svečanog Hristovog ulaska u grad Jerusalim, Lazarevu subotu i praznik Cvijeti koji nas uvode u tajnu praznika nad praznicima Vaskrsenja Gospodnjeg, naročito u ovim danima posta trebalo bi da imamo izraženiju potrebu i osjećaj za darivanjem, stoga vas pozivamo da iskoristite priliku i da zajedno sa nama uzmete učešće u ovom događaju i podržite trud i rad naših učenika vjeronauke i njihovih roditelja, koji im pomažu u tome. Kupovinom proizvoda na bazaru ili svojom donacijom učestvujete u prikupljanju sredstava koja će biti usmjerena učenicima škole vjeronauke u cilju ostvarivanja novih vannastavnih aktivnosti i potreba rada same škole", poručio je protojerej Dragoslav Rakić iz Škole vjeronauke parohije paštrovske.