18-11-2019

Trening za zaposlene u Opštini Budva

Kancelarija za evropske intengracije i saradnju i Zajednica opština Crne Gore organizovali su od 12. do 14. novembra trening za zaposlene u Opštini Budva na temu "Upravljanje projektnim ciklusom".

Trening  za zaposlene u Opštini Budva | Radio Televizija Budva

"U pitanju je prvi od dva modula obuke, na kojem su zaposleni imali priliku da se upoznaju sa metodologijom i principima izrade projekata za konkurisanje pretpristupnim fondovima Evropske Unije", navode u zvaničnom saopštenju za naš portal.

Predavanja su držali pomoćnica Generalnog sekretara za međunarodnu saradnju, Vanja Starovlah, iz Zajednice opština Crne Gore. Predsjednik Odbora za evropske integracije Zajednice opština Crne Gore, Darko Mrvaljević, i Simona Bošković kao šef tima za implementaciju projekata Opštine Danilovgrad, dodaju u saopštenju.

Seminaru je prisustvovalo 15 zaposlenih u Opštini Budva, koji će po završetku drugog modula dobiti sertifikat o završenoj obuci.

Polaznici su podijeljeni u timove radili na pisanju projekata iz različitih oblasti, sa posebnim akcentom na savladavanje materije vezane za analizu konteksta, problema, logičke matrice, kao i predstavljanju indikatora i izvora verifikacije.

"Ova obuka će omogućiti zaposlenima kako u Opštini, tako i u svim preduzećima čiji je osnivač Opština da steknu potrebna znanja i vještine za pisanje i implementaciju projekata.

Na ovaj način zaposleni će se obučiti da efikasno koriste sretstva opredijeljena evropskim fondovima, čiji će potencijal biti značajno veći u novom ciklusu", zaključuju u zvaničnom saopštenju za naš portal.