01-08-2022

Tri plaže u Budvi koje morate posjetiti

Svima je poznata činjenica da Budvu krase neke od najljepših plaža u Evropi, a mi vam donosimo tri parčića naše predivne obale koja obavezno morate posjetiti u avgustu!

Tri plaže u Budvi koje morate posjetiti | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Ne kažu da džabe da je do najleših lokacija najteže doći. To važi za predivnu plažu Drobni pijesak nadomak Budve.


Foto: Arhiva

Zašto je plaža Drobni pijesak posebna?

Tek kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more, sitan pijesak kojim je ova plaža prekrivena, biće vam jasno da se vaš trud isplatio.

Iako se plaža nalazi tek na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca, pravi je podvig da do nje stignete automobilom. A još je veći podvig da se sa nje vratite.

Međutim, imate i mnogo jednostavniju opciju na raspolaganju. U toku ljetnje sezone je dostupan izlet brodićem do ove plaže i to iz pravca Petrovca i Budve. Prošle godine je za to zadovoljstvo bilo potrebno izdvojiti 5 evra.

Kako stići i otići sa plaže Drobni pijesak?

Čini se da je mnogo veći problem otići sa ove plaže, nego do nje stići. Mada je mrtva trka koji je pravac zahtjevniji, posebno ako ste neiskusan vozač ili ako naiđete na nekoga ko se prepadne takve strmine.

Na putu od Petrovca prema Svetom Stefanu je jasno istaknut znak za skretanje ka ovoj plaži i sve dotle, nemate razloga da brinete.

Reževiča rijeka


Foto: Arhiva

Između Petrovca i Sv. Stefana, okružena maslinjakom i kamenim vrtačama nalazi se plaža Rijeka Reževići koja je udaljena Petrovca oko 6km.

Rijeka Reževići je malo naselje u budvanskoj opštini, sa divljom plažom.

U blizini se nalaze plaže Drobni pijesak i Perazića do. Kroz mjesto prolazi kratka Rijeka Reževića, na čijem se ušću u more nekada nalazio veliki mlin čuven u tom kraju.

U mjestu se nalazi i manja crkva Svetog Save. Ova plaža unazad par godina prava je kupališna atrakcija kako za domaće tako i za strane turiste.

Divlja ljepota, netaknta priroda i čisto more, pokazali su se kao odličan spoj!

Kraljeva plaža


Foto: Arhiva

Važi za jednu od najlepših plaža na Jadranskoj obali. Nalazi se pored vile Miločer, nekadašnje ljetnje rezidencije dinastije Karađorđević, a danas ekskluzivnog hotela.

Okružena je uređenim parkom sa velikim brojem egzotičnih biljaka, a u blizini se nalazi i Kraljičina plaža.

Geografski je locirana odmah pored Pržna, a njena dužina je oko 380 m. Pokrivena je najfinijim peskom a more je idealno čisto i prozirno.

Spada u pješčane plaže visoke kategorije i zajedno sa kompleksom parka i hotela predstavlja savršen spoj prirode i djela ljudskih ruku.

Nakon što je decenijama bila zatvorena za posjetioce osim za goste hotela plaža je ponovo dostupna za uživanje svih posjetilaca na nađoj rivijeri od 2020. godine.