11-06-2024

Tribina “NTC sistem učenja” sjutra u Akademiji znanja

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva organizuje tribinu „NTC sistem učenja“ namijenjenu roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta i zainteresovanim građanima koja će biti održana sjutra u Akademiji znanja.

Foto: Portal RTV Budva

Tribina će biti održana sjutra sa početkom u 19h, u amfiteatru D10 na trećem spratu “Akademije znanja”.

Govoriće licencirani predavač Edukativnog centra NTC Novi Sad, dr Ranko Rajović koji je kreirao sistem učenja na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije, a posebno pedagoških nauka. NTC predstavlja novi pristup učenju u kome dominiraju interakcija, aktivnosti razmišlјanja deteta i njegov uspješan razvoj.

Ovaj sistem učenja pokazao se kao vrlo dobar, primjenljiv u porodici, predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

„NTC sistem učenja“ je program aktivnosti koji je osmišljen za podsticanje razvoja motoričkih i kognitivnih sposobnosti i socijalnih vještina kod djece predškolskog i školskog uzrasta, koncipiran tako da daje niz smjernica kako roditeljima, tako i vaspitno-obrazovnim radnicima, koji ga mogu primjenjivati u svakodnevnom radu i tako inovirati postojeći vaspitno-obrazovni rad. Samo pravilnom primjenom programa, učitelji i roditelji mogu mnogo da doprinesu razvoju potencijala djeteta.