17-02-2021

Tržišna inspekcija za sada nije zabilježila nepoštovanje mjera u Budvi

Nepoštovanje propisanih epidemioloških mjera je krivično djelo, shodno članovima 287. i 288. krivičnog zakona, prema kojem građani mogu biti osuđeni na zatvor u trajanju od jedne do tri godine u zavisnosti od težine prekršaja, na ove odredbe je povodom najnovijih epidemioloških mjera i epdiedmiološke situacije u Budvi pdosjetio glavni tržišni inspektor, Zoran Maraš.

Tržišna inspekcija za sada nije zabilježila nepoštovanje mjera u Budvi | Radio Televizija Budva

U Budvi se svakodnevno kontrolišu trgovinski objkekti kojima je dozvoljen rad, a radi se o objektima za nabavku osnovnih kućnih potrepština i do sada nije bilo kršenja pšripisanih mjera.

"Na svakom ulazu u svaki objekat imamo lice zaduženo za poštovanje mjera, sa istaknutim imenom i prezimenom kao i brojem telefona na koji mu se možemo obratiti. Ja sam svakodnevno na terenu i nijesam primijetio nepravilnosti na terenu na osnovu kojih bi podnijeli kriviče prijave ili ppreduzeli neke druge mjere", istakao je.


Maraš, foto: prinscreen

U budvanskoj opštini na sprovođenju mejra o zaštiti od krona virusa rade tri tržišna inspektora, a Marš ističe da će taj broj biti povećan ukoliko bude potrebe, on je podsjetio i da je ne poštovanje mjera krivično djelo.

"Nepoštovanje mjera je krivično djelo, na osnovu kojih se može izreći novčana ili zatvroska kazna", kazao je.

Do sada tržišna inspekcija nije podnsoila krivične prijave zbog kršenja proipisanih epidemiolških mjeja, ali kako je Maraš istakao policija jeste.

D.P.