20-05-2020

Tržište nekretnina se probudilo, cijene iste

Cijene nekretnina na tržištu za sada ostaju iste, ukoliko globalna ekonomija ne zabilježi značajni pad. Prethodna dva mjeseca tržište je mirovalo, nije bilo potražnje, a ni prodaje. Poslednjih dana ima interesovanja, tržište je počelo da se budi. U jednoj agenciji za nekretnine u prethodnih 15 dana već prodata su četiri stana, rekao je predsjednik Odbora udruženja građevinarstva Privredne Komore Crne Gore Milo Gujić.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

"Ukoliko dođe do brzog otvaranja granica, ako privreda ne doživi veliki udarac, vjerujem da neće doći do pada cijena nekretnina. Rano je govoriti o tome, bolje sačekati kraj godine", kazao je Gujić Vijestima i dodao da će za tržište nekretnina biti važan odnos banaka prema klijentima.

Gujić je dodao da su cijene na tržištu nekretnina u Crnoj Gori poslednjih godina stabilne i da se većina ljudi više interesuje za grad nego selo.

"Do prije dvije godine rast cijena nekretnina bio je od 15 do 20 posto. Zabilježeno je dosta potražnje, najviše u Podgorici i na primorju. Sve što sagradite mogli ste da prodate", rekao je Gujić.

"Danas, postoji dosta objekata u izgradnji. Pozitivno je što se u građevinskom sektoru dinamika posla održavala. Naši radnici su uglavnom iz regiona, I kad se otvore granice doći će i nastaviće se sa radom, tako da ne znam da li će biti velikih probijanja rokova", dodao je Gujić

"Sada smo tek vidjeli koliko nam znači otvaranje granica, moraju se otvoriti što prije. Prethodnih godina dosta stranaca je ulagalo u Crnu Goru", zaključio je Gujić.


Izvor: Vijesti