15-04-2016

Turistička ponuda Crne Gore prezentovana u Južnoj Koreji

Prezentacija turističke ponude Crne Gore održana je u Seulu u okviru poslovne radionice koju je organizovao turoperator Happy Tours iz Slovenije. Prisutnim turoperatorima i medijima iz Koreje je predstavljen crnogorski turistički proizvod, njegove specifičnosti kao i mogućnosti organizacije paket aranžmana koji uključuju više zemalja u okruženju.

Turistička ponuda Crne Gore prezentovana u Južnoj Koreji | Radio Televizija Budva

Tokom radionice su uspostavljeni kontakti sa turoperatorima sa ovog tržišta i najavljena bolja posjećenost u narednom periodu koja se zasniva na dobroj avio dostupnosti, većem interesovanju građana Koreje za putovanje u zemlje jugoistočne Evrope, kao i postojanju bezviznog režima sa Crnom Gorom. Karakteristika ovog tržišta su tzv. „Multy country” ture koje obuhvataju posjetu više zemalja u okruženju. Kada je u pitanju promocija turističkog proizvoda na ovom tržištu važan segment i mogućnost predstavljaju korejske drame (TV serije) koje su veoma popularne, dok lokacije na kojima se snimaju postaju nezaobilazne destinacije za turiste iz Koreje.

Na workshopu su bili prisutni najznačajniji turoperatori iz Koreje među kojima su bili: Hana Tour CO, LTD, Hanjin Travel Co LTD, Mode Tour Network, Red Cap Tour, Naeil Tour, Lotte Tour Development, Kywon Travel Service Co LTD, Verygood Leisure CO LTD, KRT CO LTD, Web tour, Yellow Baloon Travel, Interpark, darum Tour, Condor Tour i drugi. Dogadjaj su medijski ispratile ekipe Travel Information News, Herald Corporation, The global travel news, KTNBM i drugi.

Osim predstavnika NTO CG na radionici su učestvovali i predstavnici agencije Monteline iz Budve, dok su iz zemalja okruženja učestvovali predstavnici TO Srbije, Slovenije, grada Dubrovnika, predstavnici iz Bosne i Hercegovine kao i Turkish Airlinesa.