20-02-2020

Turistička ponuda Crne Gore se predstavlja na sajmu turizma IFT u Beogradu (VIDEO)

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 42. Međunarodnom sajmu turizma “ IFT 2020” koji se održava od 20. do 23. februara u Beogradu.



Pored noviteta u turističkoj ponudi za ovu sezonu, u fokusu predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjem izdanju beogradskog sajma je aktuelna kampanja „Dobro. Bolje. Domaće“ koja je posvećena promociji gastronomske ponude Crne Gore, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Crne Gore.

Svakog dana sajma biće upriličeni kulinarski događaji kojima će se pored prepoznatljive crnogorske pršute i sireva, promovisati
kuhinja različitih regiona Crne Gore.



Posjetioci sajma su u prilici i da degustiraju crnogorska vina kompanije “13.jul Plantaže”, a dobroj atmosferi doprinijeće i bogat kulturno-umjetnički program.

Takođe, akcenat je i na manifestacijama koje promovišu gastronomsku ponudu kao što su Žućenica fest, Dani Bamije,
Dani krapa i patišpanja, Praznik Mimoze, Fešta od kamelija, koje privlače sve veći broj posjetilaca naročito u periodu pred i post-sezone.

Tokom sajma planirana je i pres konferencija Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže na kojoj će se predstaviti program festivala piva Montenegro Beer Fest.

Prvog dana sajma u organizaciji NTOCG biće upriličen i svečani prijem za medije i zvanice kulturnog i javnog života Srbije kao i mnogobrojne partnere koji će imati priliku da isprobaju tradicionalna crnogorska jela planinskog, kontinentalnog i primorskog regiona.

Za Crnu Goru tržište Srbije jedno je od najznačajnijih emitivnih tržišta. Tokom 2019. godine Crnu goru je posjetilo oko 402 hiljade turista iz Srbije koji su ostvarili tri miliona noćenja.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Podgorice, Cetinja, Danilovgrada, Bijelog Polja, Andrijevice, Pljevalja, Nikšića, Rožaja i Tuzi, strateški partneri JP “Morsko dobro”, “Montenegro stars Hotel Group” i agencija “Montenegro Tourist Service”, kao i nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines”, JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” i “Skijališta Crne Gore”, hoteli „Maestral Resort & Casino” i “Falkensteiner Montenegro”.

U istoj sali posebne izložbene prostore imaju strateški partner NTOCG HG “Budvanska Rivijera” i Turistička organizacija Budve.

Ove godine na Sajmu turizma u Beogradu će učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača.

Tradicionalno, istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri renomirane sajamske  manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“, zaključuje se u saopštenju NTOCG.