14-07-2023

Turističke atrakcije naše zemlje predstavljene u azerbejžanskim medijima: „U Crnoj Gori svaki posjetilac može da se zabavi“

Turističke atrakcije Crne Gore predstavljene su u azerbejdžanskim medijima, kao rezultat studijske posjete u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).


Foto: NTO

Riječ je o CBC TV koja predstavlja najgledaniji televizijski kanal na ruskom jeziku u Azerbejdžanu, na kojem su emitovana tri priloga o Crnoj Gori, saopšteno je iz NTO.

Novinar CBC TV, Murad Ahundov (Murad Akhundov), ističe da je Crna Gora potpuno osvojila njegovo srce.

„Idealni geografski položaj, plaže Jadranskog mora, stari gradovi Kotora, Budve, Herceg Novog i Perasta privlače mnogo turista iz čitavog svijeta. U Crnoj Gori svaki posjetilac može da se zabavi, uživa u predivnom Jadranskom moru, degustira lokalnu kuhinju, posjeti skrivene uvale, oproba u windsurfingu, kayakingu ili da uživa u prelijepim zalascima i izlascima sunca sa vrhova planina“, navodi se u prilogu koji je emitovan u Centralnom dnevniku CBC TV.

Pored toga, emitovana su još dva priloga o Crnoj Gori. U prilozima se navodi da većina turista biraju našu zemlju zbog plaža, klime, kvalitetne usluge, ali da Crna Gora nije poznata samo po tome.

„Simbol Crne Gore su i njene planine, što se može pretpostaviti po nazivu zemlje. Vladar iz dinastije Petrović-Njegoš je sahranjen na vrhu planine Lovćen, a ovdje možete vidjeti mnogo turista. Može se reći da se sa tog vrha kao sa dlana vidi čitava Crna Gora“, ističe se u prilozima.


Foto: NTO

Na najčitanijem website-u u Azerbejdžanu – 1News.az koji svakodnevno posjećuje 40.000 ljudi, objavljen je atraktivan članak o našoj zemlji. Autor ovog članka, Feliks Višnjevjetski (Feliks Vishnevetskiy), preporučuje svojim čitaocima da posjete Crnu Goru i dodaje da građanima Azerbejdžana nije potrebna viza za ulazak u našu zemlju.


Foto: NTO

„Otvaranje direktne linije Baku – Tivat, kao i bezvizni ulazak u zemlju za državljane Azerbejdžana, doprinijeli su da Crna Gora za kratko vrijeme postane jedna od omiljenih destinacija azerbejdžanskih turista. A ako govorimo o odmoru u Crnoj Gori, onda prije svega treba istaći beskrajne plaže i nevjerovatnu prirodu, najčistije more sa živopisnim zalivima i ostrvima, uređene hotele, gastronomsku ponudu i pristupačne cijene“, navodi se u članku.

Imajući u vidu popularnost CBC TV i website-a 1News.az, očekuje se da će objavljeni TV prilozi i članak o Crnoj Gori imati pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Azerbejdžanu.