20-02-2020

U akciji "Mobilni telefon" sankcionisano 223 vozača

Iz Uprave policije su naveli da su službenici saobraćajne policije u okviru pojačane kontrole saobraćaja, 19. februara 2020. godine sproveli akciju “Mobilni telefon” kada su u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima registrovali i sankcionisali 223 vozača koji su koristili mobilni telefon dok su upravljali vozilom.


Foto: Ilustracija

Analizirajući počinjene prekršaje kao i uzroke saobraćajnih nezgoda, službenici saobraćajne policije su utvrdili da je značajan broj ovih nezgoda u prethodnom periodu prouzrokovan od strane vozača koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon.

"Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje su stupile na snagu prije nekoliko dana propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu bez korišćenja ruku – “handsfree”. Još jednom apelujemo na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon ili da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme", saopštili su iz Uprave policije.

Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Naveli su i da će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju čineći sve iz svoje nadležnosti kako bi doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.