01-07-2014

U Banja Luci predstavljena turistička ponuda Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa turističkom organizacijom Budve, predstavila je 28. juna, ljetnju turističku ponudu u Banja Luci.

U Banja Luci predstavljena turistička ponuda Crne Gore | Radio Televizija Budva

Roadshow kampanja, koju je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva, nakon predstavljanja u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu završila se predstavljanjem ljetnje turističke ponude Budve i Crne Gore u Banja Luci.

"Gostovanjem u jutarnjem programu “Alternativne televizije (ATV)”, najavili smo dešavanje na glavnom gradskom trgu “Krajina”, koje je održano 28. juna u podne, i pozvali građane Banja Luke da proprate promociju i da se upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi Budve za ovo ljeto. Istaknuto je da, pored široke lepeze hotelskog smještaja, turistima je na raspolaganju i kvalitetan privatni smještaj, cijenovno pristupačan, posebno za porodice sa djecom. Najavljeno je i da turiste očekuju brojna dešavanja koja se održavaju u svim primorskim i planinskim centrima Crne Gore, sa akcentom na dešavanja u Budvi, kao što su muzički festivali “Sea Dance”, Dan državnosti, Petrovačka noć, Grad teatar Budva i mnogi drugi", saopšteno je iz TOB-a.

Tokom same promocije, pored standardnog materijala kojim upoznajemo i promovišemo turističku ponudu naše rivijere za predstojeću sezonu, građani su se najviše interesovali za cijene i popuste koji se nude u vansezoni i glavnoj sezoni. Na info pultu su mogli dobiti informacije o plažama, krstarenjima i izletima, aktivnom odmoru i sl. U okviru promocije TO Budve dodijelila je i nagradu, sedmodnevni boravak za dvije osobe.

Najznačajnija informacija za građane i medije bila je otvaranje nove čarter linije Banja Luka – Tivat, koja će saobraćati u sezoni, počev od 29. juna do 31. avgusta, a koju su pokrenuli Aerodromi Republike Srpske, turističke agencije ARS Tours i BH Airlines, zbog čega će građani Banja Luke ovog ljeta imati mogućnost da na udobniji i brži način stignu u Crnu Goru. Takođe, ova linija je značajna sa aspekta intezivnije saradnje između turističkih privreda Crne Gore i Republike Srpske.
Promociju na gradskom trgu propratili su i novinari „Radio-televizije Republike Srpske“, „ATV“-a, portala «Mondo» i “Nezavisnih novina”.