24-07-2021

U Budvi 47 hiljada gostiju

U Crnoj Gori boravi 140 hiljada registrovanih turista, deset puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO).


Foto: Arhiva

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da je najviše turista u Budvi, 47 hiljada ili devet puta više nego u prošloj godini.

“Slijedi Ulcinj sa 30 hiljada, čak 12 puta više nego u prošloj godini”, napisao je Milatović na svom Twitter profilu.

On je rekao da u Herceg Novom boravi oko 27 hiljada turista ili devet puta više u odnosu na prošlu godinu, u Baru 15 hiljada, takođe devet puta više, u Kotoru oko devet hiljada, što je 12 puta više i u Tivtu oko osam hiljada, što je devet puta više.

Na Žabljaku i Kolašinu je oko 600, odnosno 500 gostiju, što je oko pet-šest puta više.

“Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u Crnoj Gori na nivou od 83 odsto iz istog perioda 2019. To je daleko iznad nivoa u uporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60 odsto, Španije 45 odsto, Italije 40 odsto i Turske 30 odsto”, kazao je Milatović.

On je naveo da je to rezultat svih napora koje je Vlada uložila prije svega u obezbjeđenju povoljne epidemiološke situacije i ekonomske podrške turističkoj privredi.

”Samo poštovanjem mjera i daljom vakcinacijom moramo doprinijeti da ovako izvanredna sezona traje što duže”, zaključio je Milatović.


(MINA Business)