30-07-2021

U Budvi 47 saobraćajnih nezgoda u julu

Od početka godine na području naše opštine se dogodila 181 saobraćajna nezgoda, od čega 95 u gradu. Samo u ovom mjesecu u Centru bezbjednosti Budva evidentirali su 47 udesa u kojima je bilo i smrtno stradalih lica.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva


Kako je za Radio Budvu kazao Željko Kadović iz saobraćajne policije CB Budva, nezgode se najčešće dešavaju u periodu od 17 do 22 sata i u ranim jutarnjim satima, a najčešći uzroci su alkohol i umor.

Kada su u pitanju nezgode koje su se dogodile u julu, najviše ih je bilo na magistralnom putu i to 25. U gradu je zabilježeno 20, a dvije na lokalnim putevima.

"Povećan je broj na magistralnim putevima, posebno na putnom pravcu prema Petrovcu. Prema Cetinju imamo smanjenje u odnosu na 2019. godinu. U ovom mjesecu na tom potezu imali smo jednu saobraćajnu nezgodu sa povrijeđenim licima, u kojoj je jedan vozač na licu mjesta smrtno stradao od dobijenih povreda", rekao je Kadović.

"Mogu slobodno reći da su brzina, umor, nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i prethodnih godina, i dalje najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda", naglasio je Kadović.

On je rekao da se nezgode dešavaju obično u periodu od 17 do 22 sata.


M.S.