18-05-2022

U Budvi i Petrovcu dva slučaja uzimanja novca od starijih osoba, policija radi na identifikaciji izvršilaca

Nakon što nas je čitalac našeg portala obavijestio da na području Budve i Petrovca već mjesec dana dolazi do, kako nam je rečeno, pljačkanja starijih žena koje žive same, uputili smo dopis Centru bezbjednosti Budva. Oni su odgovorili da su usmenim putem obaviješteni o dva slučaja uzimanja novca na prevaran način.


Ilustracija, Foto: Shutterstock

U poruci koju smo najprije dobili od čitaoca navodi se da se pljačkaši predstavljaju kao rođaci i traže novac na pozajmicu ili na hitnu uplatu.

„Zvuči nevjerovatno, ali žene nasjednu na tu priču. Mislim da bi bilo ispravno da javnost bude obaviještena. Dosta je starih osoba koje žive same i nadam se da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati“, piše u poruci.

Kako kažu iz CB Budva, u oba gorepomenuta slučaja prijavioci su srodnici oštećenih lica, koji nijesu htjeli da podnesu prijave, iako su ih policijski službenici upoznali o njihovim pravima.

„U Budvi je dana 09.05.2022. godine oko 13:30h, nepoznati izvršilac prišao gospođi starije životne dobi i predstavljajući se kao bliski prijatelj srodnika, na račun pozajmice zatražio novac, koji je ona pristala da da, nakon čega su se taxi vozilom odvezli do objekta stanovanja i ona mu predala određeni novčani iznos, zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. U Petrovcu, dana 14.05.2022. godine oko 11h, nepoznati izvršilac se svojim vozilom zaustavio i prišao gospođi starije životne dobi, predstavio se da je njen rođak kojeg odavno nije vidjela i zatražio joj novac na račun pozajmice, koji je ona pristala da da, nakon čega ju je povezao do objekta stanovanja, gdje mu je ona predala određeni novčani iznos, zatim se udaljio u nepoznatom pravcu“, saopšteno je našem portalu iz budvanske policije.

Iz CB Budva kazali su da policijski službenici, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja i identifikacije izvršioca.


M.S.