10-04-2019

U Budvi otvoren hotel Fontana

U Budvi je sinoć otvoren hotel “Fontana” na mjestu starog i poznatog restorana sa istim imenom. Svečanom otvaranju su prisustvovali Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar turizma Pavle Radulović i mnoge druge zvanice.

U Budvi otvoren hotel Fontana | Radio Televizija Budva

Osnovu centra čini hotel Fontana koji raspolaže sa 32 smještajne jedinice, među kojima se izdvajaju luksuzni prostrani apartmani sa direktnim pogledom na more.

Nakon otvaranja Fontana hotela, koji će raditi tokom čitave godine, najavljeno je i skoro otvaranje savremenog apartmanskog kompleksa, a nakon toga i Fontana wellness and fitnessa, čime će centar zaokružiti ponudu.

Ljubo Lekić, vlasnik hotela Fontana se zahvalio ministru turizma Raduloviću, koji je, kako je rekao, prvi razumio i podržao ideju o hotelu Fontana.

“Naša je želja da sa Fontanom koju vam danas sa ponosom predstavljamo, damo svoj doprinos gradu u kojem živimo i koji volimo”, dodao je Lekić.

Ministar Radulović se pohvalio da je ovo osmi hotel otvoren ove godine.

“Dakle, za nepuna tri mjeseca, osam hotela, skoro pet stotina ležajeva. Ako uzmemo u obzir da smo u protekle dvije godine otvorili skoro šezdeset, saberemo li to doći će da smo za našega mandata otvorili u prosjeku po tri hotela u svakoj opštini. To je jedan ozbiljan rezultat koji je vrijedan svakog poštovanja, jednako administracije i turističke privrede. Naš turizam raste u principu po nekoj stopi od nešto iznad deset procenata, ali indikator da smo na pravom putu jeste da nam tržišta Francuske, Holandije, pa čak i Amerike rastu stopom od 25 posto, Austrije od 35 posto, a naša tradicionalno bogata tržišta Njemačke i Velike Britanije rastu stopom od preko 50 procenata”, kazao je Radulović.