16-06-2023

U Budvi ove školske godine 37 učenika zaslužilo diplomu „Luča”

Kakvo je brojno stanje učenika, kao i sa kakvim prosjekom su polumaturanti završili svoje osnovno obrazovanje, pitanja su na koja su za Polis odgovore dali predstavnici škola na teritoriji opštine Budva. Ukupan broj đaka koji su zavrijedili diplomu „Luča” jeste 37.


Foto: Arhiva

Nakon održanih odjeljenskih vijeća za deveti razred, pomoćnica direktora OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša”, Radmila Kokotović je istakla koliko učenika je završilo obrazovanje, ali i koliko je upisanih đaka.

"Oko 1.700 učenika će završiti ovu školsku godinu. Znate i sami da smo brojna škola, da imamo dosta stranaca i ukupno je 59 odjeljenja u ovoj školskoj godini. Što se tiče dosadašnjih podataka, za sljedeću školsku godinu do sada je upisano 193 prvaka, od kojih 111 dječaka i 82 djevojčice", kazala je ona.


Kokotović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Kokotović je kazala koliko je dobitnika „Luče” i za kada je zakazana svečana dodjela.

"Ove godine imamo ukupno 23 učenika koji su dobitnici diplome „Luča”, svečana dodjela je u ponedjeljak u 11 časova. Podjela svjedočanstava za devete razrede je takođe tog dana sa početkom u 9 časova", najavila je.

Zamjenica direktorice Druge osnovne škole, Stanislava Rajković istakla je da je ove godine 12 dobitnika diplome „Luča”, dok je prosjek ocjena za deveti razred 3,29.


Rajković, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Deveti razred 19. maja završilo je 187 učenika. Ukupno na kraju godine školu će završiti 1.709 učenika. Što se tiče novoupisanih i prvog razreda, trenutno je upisano 220 učenika i to je nekih osam odjeljenja. S obzirom na zainteresovanost za upis idemo i ka devetom odjeljenju prvaka", navela je ona.

Direktorica Osnovne škole „Mirko Srzentić” Ivana Kurtović kazala je da je 25 učenika završilo deveti razred.


Kurtović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Dvije učenice zaslužile su diplomu „Luča”, dok je prosječna ocjena 3,64. Zadovoljni smo znanjem sa kojim će otići u srednju školu. Zadovoljni smo znanjem sa kojim će oni otići u srednju školu. Trenutno je upisan 41 učenik, te će i sljedeće godine imati dva odjeljenja prvog razreda", istakla je Kurtović.

M.S.