13-01-2022

U Budvi ponovo počela dezinfekcija ulica i javnih površina

Služba zaštite i spašavanja u utorak veče, kako je bilo i najavljeno, otpočela je dezinfekciju ulica i objekata javnih ustanova po odluci Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, u cilju sprečavanja, suzbijanja i širenja novog soja koronavirusa. Kako je najavljeno biće pojačane kontrole epidemioloških mjera koje će sprovoditi Komunalna policija.


Foto: Arhiva

"Predsjednik Opštine zbog činjenice da u Budvi ima preko hiljadu oboljelih od Kovida, sazvao je opštinski tim za vandredne situacije i donijeta je odluka o pomaganju građanima", kazao je za Polis načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović.


Foto: Print Screen

“Opštinski tim nije u mogućnosti da određuje mjere to ipak radi Ministarstvo zdravlja i Vlada, ali mi smo na neki način pokušali da pomognemo i da utičemo na situaciju pa smo donijeli odluku da ponovo krenemo u dezinfekciju grada, javnih ustanova, javnih površina, mjesta gdje se okuplja mnogo ljudi, tako da smo u utorak veče već krenuli u tu priču”, kazao je Božović.

Takođe će se u akciju uključiti i Komunalno preduzeće, kao i Komunalna policija koji će pojačati svoju aktivnost kontrole da li se poštuju epidemiološke mjere.

“Uključićemo Komunalno preduzeće zajedno sa nama da rade dezinfekciju glavnih ulica po gradu, ali podvučeno je Komunalnoj policiji da aktivno krene u kontrolu lokala, restorana, prodavnica da bi vidjeli da li se mjere poštuju ili ne", zaključio je Božović.

Službe će i narednih dana tretirati javne ustanove i ulice sa rastvoreom hlora a akcija će trajati do poboljšanja epidemioloske situacije