13-03-2024

U Budvi smanjeno korišćenje bolovanja; Čelebić: Prošle godine svega 65 osoba koristilo pravo na bolovanje

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva svake godine radi analizu koja se tiče privremene spriječenosti rada. Sekretar sekretarijata za lokalnu samoupravu, Darko Čelebić ističe da je u 2023. godini svega 65 osoba koristilo pravo na bolovanje.

U Budvi smanjeno korišćenje bolovanja; Čelebić: Prošle godine svega 65 osoba koristilo pravo na bolovanje | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Sekretar za lokalnu samoupravu Opštine Budva svake godine radi analizu koja se tiče privremene spriječenosti rada tkz. bolovanja. Napravili smo izvještaj za prošlu godinu i uočili dobru povoljnost, a to je da smo imali manje bolovanja nego ranijih godina. Tome je doprinijela stroga evidencija dolaska i odlaska sa posla. 2023. godine 65 osoba je koristilo pravo na bolovanje od 353 stalno zaposlenih radnika. Prosječan broj dana koji su koristili je 64 dana. Tu imamo i porodiljska odsustva koja su da kažemo lijepa "odsustva" i ona su uračunata, tako da je slika bolja nego ranijih godina", istakao je Darko Čelebić, sekretar sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Čelebić je istakao da su ranijih godina imali inicijativu od predsjednika SO Budva i da su slali određene materijale budvanskom Domu zdravlja i Ministarstvu zdravlja, da se određena bolovanja ispitaju, i dodaje da nisu naišli na odgovor i želju da se uđe u analizu toga, ali se stanje svakako popravilo.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku:



D.Č.