30-04-2020

U Budvi uhapšeno sedam osoba zbog krađa i nepostupanja po zdravstvenim propisima

Budvanska policija je uhapsila sedam osoba, od kojih šest maloljetnika, zbog sumnje da su izvršili krivična djela teška krađa, teška krađa putem pomaganja i podstrekavanja, kao i krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za sprječavanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: Ilustracija

"Sumnja se da su se u stanu kod M.K. (36) okupljala maloljetna lica D.I. (17), L.J. (16), R.S. (15), S.K. (16), B.I. (14) i S.K. (14), a suprotno izrečenim mjerama za sprječavanje širenja novog koronavirusa.Takođe se sumnja da su D.I., L.J., R.S. i S.K. (16) odlazili iz toga objekta i izvršavali krivična djela iz imovinskog kriminaliteta, a potom se vraćali u isti stan gdje su dijelili otuđene predmete", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje da je protiv M.K. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa putem pomaganja i on je lišen slobode.

"Sumnja se da je krivično djelo teška krađa putem podstrekavanja izvršio maloljetni D.I. i protiv njega je podnijeta krivična prijava uz koju je priveden nadležnom tužiocu. Takođe, podnijete su krivične prijave i lišeni su slobode L.J., R.S. i S.K. (16) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, kao i dva krivična djela sitna krađa u produženom trajanju na štetu maloprodajnih trgovinskih objekata u Budvi", navodi se u saopštenju.

"Budući da su se u stanu sa izvršiocima gore navedenih krivičnih djela nalazili i S.K. (14) i B.I., protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", zaključuje se u saopštenju.