02-01-2016

U Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika oko 40 000 turista

Crna Gora iz godine u godinu potvrđuje epitet hit destinacije u Regionu kada je u pitanju provod u najluđoj noći u godini.

U Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika oko 40 000 turista | Radio Televizija Budva

Oko 40.000 turista se odlučilo da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori je, što je za 8 % više u odnosu na isti period prethodne godine.

Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije. Preko 60 000 posjetilaca odlučilo je da najluđu noć provede na trgovima širom Crne Gore gdje su uživali uz pjesmu i muziku najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača.

Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Zdravka Čolića, hrvatskog kantautora Džibonija, grupe Perper, Vanje Radovanovića, Danijela Alibabića i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca.

Nakon višegodišnje pauze Glavni grad Podgorica ove godine organizovao je doček Nove godine na Trgu Republike gdje su brojne posjetioce zabavljali jedne od najvećih i najpopularnijih zvijezda sa ovih prostora Željko Joksimović i grupa Hari Mata Hari.

Takođe, program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija „Od Božića do Božića“ u Kotoru, doček na gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika.

Ništa manje atraktivan program pripremio je i grad Pljevlja, pa su svi posjetioci imali priliku da uživaju uz zvuke grupe Valentino i Atomsko sklonište.

Za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo se mjesto više. Budvanski hoteli bilježe porast od čak 40 % više gostiju nego lani. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli „Splendid“ u Bečićima, „Palas“ u Petrovcu „Lipka“ u Kolašinu i „Polar Star“ na Žabljaku.

Najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.

Brojne novinarske ekipe kako domaće, tako i iz regiona izvještavale su iz Budve i Podgorice sa spektakularnih dočeka, tako da su ovi događaji imali i izuzetan promotivani efekat.