17-03-2023

U Kulturno-umjetničkom društvu ,,Kanjoš” zadovoljni upisom, danas prva proba nakon obnove rada

Kulturno-umjetničko društvo ,,Kanjoš” krajem februara obnovilo je rad nakon višegodišnje neaktivnosti, a početkom ovog mjeseca započet je upis novih članova u sekciju folklora koji je podrazumijevao prezentacije u školama na području Budve.


Foto: OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša”

Menadžer Društva Željko Srdanović za naš portal ističe da je zadovoljan odzivom djece, a kako je rekao zakazano je za danas u 17 sati u njihovim nekadašnjim prostorijama kod stare pekare.

On je kazao da će tom prilikom svi polaznici biti podijeljeni u grupe, te da će se probe održavati svake srijede i petka.

Srdanović je napomenuo da su upis i članarina besplatni za sve članove.

Članovi ,,Kanjoša” juče su predstavili svoj rad učenicima Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", a prošle sedmice posjetili su i Drugu osnovnu školu.


Foto: Druga osnovna škola

Zainteresovani će imati priliku da se upišu i na probama koje će se održavati u prostorijama Društva.

Kulutrno-umjetničko ,,Kanjoš” osnovano je 1972. godine u Budvi, a prestalo je sa radom sredinom prošle decenije. Zalaganjem bivših članova i uz podršku lokalne zajednice ove godine obnovili su rad u cilju povratka nekadašnjeg sjaja i revitalizacije Društva koje je pronosilo narodne igre Crne Gore i Budve


M.S.