28-02-2024

U Luku Kotor će uploviti 506 kruzera, koji će dovesti preko 700.000 putnika

Na osnovu do sada potvrđenih rezervacija, Luka Kotor će ove godine imati 506 dolazaka brodova renomiranih svjetskih kruzing kompanija sa preko 700.000 putnika, a prvi dolasci većih kruzera očekuju se u drugoj polovini marta kada će i zvanično početi kruzing sezona.

U Luku Kotor će uploviti 506 kruzera, koji će dovesti preko 700.000 putnika | Radio Televizija Budva

Foto: Boka News

U prošloj godini, koja je slovila za jednu od uspješnijih, bila su 423 dolaska kruzera, sa 505.000 putnika, s tim što je zbog loših vremenskih uslova u oktobru i novembru otkazano oko 12 dolazaka.

U odnosu na prošlu godinu ovo značajno povećanje dolazaka kruzera i putnika od 17% pa je tim povodom potrebno angažovati sve kapacitete radi što bolje pripreme i organizacije na nivou Kotora i regiona, čulo se juče na sastanku za pripremu kruzing sezone održanom u prostorijama AD “Luka Kotor”.

Izvršni direktor “Luke Kotor” Kotor Ljubo Radović, zajedno sa potpredsjednikom Opštine Kotor Nebojšom Ševaljevićem i saradnicima, pozvao je na saradnju predstavnike izletničkih agencija koje posluju u okviru luke i predstavio koncept planiranja i organizacije kruzing sezone.

(Boka News)