05-09-2023

U NVO „Puževa kućica“ nastavljaju sa redovnim aktivnostima

U Nevladinom udruženju "Puževa kućica" od septembra se nastavlja sa redovnim aktivnostima u vidu organizovanja radionica s ciljem pružanja stručne podrške djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.


Foto: Puževa kućica

Tokom ljeta obavili su se administrativni poslovi koji se tiču pripreme novog programa rada, a predsjednica udruženja Nataša Anastasov za Polis je najavila i novi projekat pod nazivom „Saradnjom do kreiranja socijalne politike u Budvi“.


Anastasov / Foto: printscreen

Ljetnja pauza i period bez radionica u NVO "Puževa kućica" protekla je u znaku administrativnih poslova i pripreme aktivnosti za predstojeći period.

"Nastavljamo sa projektom koji smo radili prošle godine, a koji finansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Riječ je o održavaju radionica u Puževoj kućici gdje će sa djecom raditi stručni saradnici i taj projekat privodimo kraju", kazala je Anastasov.

Od jula ove godine u Puževoj kućici rade četiri asistentkinje u okviru programa Javni rad.

"Koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore i one pružaju podršku djeci u udruženju kao i stručnim saradnicima i roditeljima", navela je.

Anastasov najavljuje novi projekat pod nazivom "Saradnjom do kreiranja socijalne politike u Budvi“.

"Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo, finansiran je od strane Evropske unije i realizovaćemo ga u nardnih 13 mjeseci", zaključila je.

NVO "Puževa kućica" broji 60 članova. Tokom ljeta javio se određeni broj roditelja male djece kojima je potrebna dodatna stručna podrška. Na kraju Anastasov izražava zadovoljstvo zbog činjenice da se i ovog septembra nastavlja sa redovnim aktivnostima.

J.M.