01-11-2023

U OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša” obilježen Svjetski dan štednje, Đoković: Novac nije cilj nego sredstvo

Nevladina organizacija Udruženje banaka Crne Gore priredila je u saradnji sa Osnovnom školom "Stefan Mitrov Ljubiša" predavanje i radionicu povodom Svjetskog dana štednje, za učenike jednog odjeljenja devetog razreda.


Foto: Portal RTV Budva/

Posljednjeg 31. dana oktobra u svijetu se obilježava Dan štednje.

"Udruženje banaka Crne Gore već godinama poklanja pažnju finansijskoj inkluziji i edukaciji djece i omladine, a takođe imamo tradiciju da u zadnjoj nedjelji marta kada je nedjelja novca i 31. oktobra kada je Dan štednje da u školama uputimo apel o važnosti i značaju štednje, da im damo neke kratke smjernice prilagođene njihovim godinama, o finansijama, ekonomiji, o bankarstvu i uputimo ih u naš poziv koji je dosta interesantan. Prevashodno smo tu da utičemo na djecu da novac ne treba da bude gospodar nego sluga i da novac nije cilj nego sredstvo i da značaj štednje danas kada se dosta troši ipak treba da bude vrijednost kojoj treba da težimo. Nadamo se da ćemo biti u drugim školama u narednom periodu, takođe su naše banke pripremile i skromne poklone za djecu", kazao je za Polis savjetnik za ekonomska pitanja UBCG Nebojša Đoković.


Polis/Printscreen

Svjetski dan štednje ustanovljen je 1924. godine u Milanu na Međunarodnom kongresu štedionica u cilju što većšeg čuvanja novca i borbe protiv bespotrebnog trošenja.

D.Č.