16-01-2024

U ovom gradu svaka druga osoba ima psa

Studija koju je sprovela organizacija Protect My Paws otkrila je da Hjuston ima najveći broj pasa na svijetu, čak 52,1 psa na 100 ljudi, što znači da je skoro pa nemoguće prošetati ovim gradom.

U ovom gradu svaka druga osoba ima psa | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Istraživači su sproveli opsežno istraživanje na temelju akademskih spisa i službenih državnih statistika o broju pasa u 54 svjetska grada. Za kreiranje završnog izvještaja korišćene su dvije mjerne jedinice: najviše pasa po kvadratnom kilometru i najviše pasa na 100 ljudi.

Na temelju rezultata, Amerika je prezentovana kao raj za četvoronožne prijatelje, jer su se brojni gradovi iz ovog dijela svijeta našli na vrhu liste.

S oko 1,2 miliona pasa, u prosjeku 52,1 pas na svakih 100 ljudi, Hjuston je na vrhu popisa. Bern u Švajcarskoj je na drugom mjestu i ima 47,7 pasa na svakih 100 ljudi, a slijedi ga Havana na Kubi s 40,6 pasa na 100 ljudi. Američki gradovi popunili su listu top 10 mjesta, pri čemu su San Dijego i San Francisko na 4. i 5. mjestu, a slijede ih Čikago, Denver i Filadelfija.

Kad je riječ o gradovima s najvećom gustinom pasa po kvadratnom kilometru, Hjuston je zauzeo 9. mjesto sa 773 psa po kvadratnom kilometru. Pariz se nalazi na vrhu ove liste, te je u odnosu na prošlo istraživanje utrostručio broj pasa pa ih sada ima 2.857 po kvadratnom kilometru. Buenos Aires i Bern zauzeli su drugo i treće mjesto, dok se ostali američki gradovi, Čikago, Filadelfija i Njujork, nalaze na 5, 7. i 10. mjestu, prenosi Putnikofer.hr.