27-02-2023

U Parking servisu zadovoljni poslovnim rezultatima u 2022, nadaju se još boljim u godini jubileja

U cilju pružanja bolje i kvalitetnije usluge parkiranja, kako mještanima tako i turistima u vrijeme turističke sezone, odlukom Skupštine opštine Budva osnovano je javno preduzeće Parking servis čija je osnovna djelatnost gazdovanje parking prostorom i njegovo rentiranje.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Uz veliki uloženi rad i odgovornost danas se ovo preduzeće može pohvaliti sve većim obimom posla, uz upotrebu sve naprednijih modernih tehnologija na svojim parkiralištima.

Menadžment je zadovoljan poslovnim rezultatima u prethodnoj godini, a u 2023, koja je godina jubileja, nadaju se još boljim rezultatima.

Parking servis ove godine obilježava jubilej 20 godina rada i postojanja. Prethodna godina bila je uspješna, a u prilog tome govori pozitivno finansijsko poslovanje.

"Bila je zaista savršena poslovna godina, godina u kojoj smo premašili poslovne rezultate iz 2019. Ono što nas posebno raduje jeste da 2023. godina predstavlja za nas jubilarnu godinu, jer slavimo 20 godina postojanja i samim tim raduje nas da smo baš prethodne godine ostvarili ovakve rezultate i da idemo u nove poduhvate", kazala je za "Polis" PR ovog javnog preuzeća Verica Kaljević.

U susret turističkoj sezoni Parking servis očekuje otvaranje novih parking mjesta uz podršku opštine Budva.

"Prošla godina za nas je bila apsolutno dinamična. Imali smo rekordan broj gostiju i samim tim obezbijedili i ostvarili dobre poslovne rezultate. To se nekako pretočilo i u 2023. godinu i zaista je zadovoljstvo raditi u ovim uslovima u prilikama kada zaista imamo povećan broj i gostiju, ali i određene migracije ukrajinskih i ruskih državljana, koje idu u prilog tome da mi imamo dobar zimski period poslovanja. Očekujem da ćemo u narednom periodu, naravno uz podršku Opštine, uspjeti da obezbijedimo i realizujemo neki veći broj parking mjesta, kako bismo i našim mještanima i gostima tokom sezone omogućili veću ponudu", kazala je Kaljević.


Kaljević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

S obzirom da posljednjih pet godina nisu mijenjane cijene parking usluga, naša sagovornica poručuje da će doći do promjena u cjenovnoj politici.

"Cjenovnik koji je na snazi u Parking servisu jeste onaj iz 2017. godine i svakako on je u raskoraku i uopšte ne odgovara sadašnjim prilikama. Činjenica je da razmišljamo u pravcu povećanja cijena. Neće to biti ogromna povećanja, jer zaista želimo da radimo u javnom interesu, ali ono što je definitivno i nužno jeste povećanje cijena. Kada će se to tačno desiti ne znamo. Sa početkom maja imamo promjenu zimskog cjenovnika na ljetnji, ta promjena će definitivno uslijediti, a svakako neke naredne najave promjena adekvatno i transparentno ćemo saopštiti", zaključila je Kaljević.

Parking servis Budva u okviru ponude koja nadmašuje 1.500 parking mjesta organizuje svoj rad u okviru 12 posebnih i tri opšta parkirališta na teritoriji Budve i Petrovca i jedne podzemne garaže u samom centru grada.

Sva parkirališta kroz ponuđenu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju nude korisnicima bitne infromacije o parkiralištu.