07-03-2022

U toku krečenje uvredljivih poruka upućenih ruskom narodu, Radonić: Institucije da sankcionišu ovakva djela

Čitalac našeg portala izvijestio je da su na zidovima Druge osnovne škole u Budvi proteklog vikenda ispisani uvredljivi simboli i poruke upućene ruskom narodu. Kako saznajemo, u toku je njihovo uklanjanje. Tim povodom kontaktirali smo upravu škole, a direktorica Nataša Radonić, u izjavi za naš portal, u ime kolektiva, osudila je sve vrste aktivnosti koje nose uvredljive poruke.


Foto: Čitalac

Ona je istakla da JU Druga osnovna škola apeluje na sve nadležne institucije da sankcionišu ovakva i slična djela. Kako je dodala, ukoliko žele da ustanove ko je autor ispisanih parola, nadležnima je na raspolaganju i video nadzor.

"Kada su počeli sukobi u Ukrajini, uprava škole se obratila učenicima i njihovim roditeljima,apelujući na toleranciju i izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi se reflektovale na ponašanje djece i izazvale njihovu međusobnu netrpeljivost. U školi se redovno organizuju radionice sa ciljem suzbijanja nasilja,vandalizma i sličnih negativnih pojava", navela je Radonić.


Foto: Čitalac

Direktorica je naglasila da su u medijima u više navrata govorili o neadekvatno zaštićenom dvorištu škole.

"Ispisana fasada nas dočeka gotovo svako jutro. Naši domari se svakodnevno angažuju da prekreče natpise i crteže neprimjerene sadržine", istakla je ona.


M.S.