24-01-2021

U toku prijave za besplatnu školu glume u Budvi

Opština Budva organizuje besplatnu školu glume za učenike i učenice od V do IX razreda osnovne škole i od I do IV razreda srednje škole, koje će se održavati dva puta sedmično u opštinskom Omladinskom klubu (TQ plaza, prvi sprat), a vodiće je magistar dramskih i audiovizulenih umjetnosti, glumica Jovana Todorović.Kako su naveli, prijave su počele u petak, 22. januara i trajaće do 5. februara, popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na zvaničnom sajtu Opštine Budva i slanjem istog na mail adresu [email protected]

Škola glume će početi sa radom početkom februara, nakon završetka prijava, a kompletan program škole će obuhvatati: glumu, dikciju, scenski pokret i ples, kulturu govora i pisanja, vježbe koncentracije, kao i igru kroz odabrane glumačke likove i predstave domaćih i stranih pisaca.

Program škole glume je osmišljen tako da svim polaznicima nudi priliku da tokom usavršavanja nastupaju u raznovrsnim scenskim formama poput javnih časova i pozorišnih predstava.

Svaka grupa će na kraju polugodišta imati javni nastup u vidu pozorišne predstave koju će prikazati u okviru raznih festivala dramskih amatera, kao i u off programu festivala „Grad Teatar“ Budva.

Škola glume će se organizovati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporuka Ministarstva zdravlja Crne Gore.