15-02-2023

U Veljim Vinogradima rade na otklanjanju problema koji godinama muče stanovnike tog dijela Budve

Opština Budva je od 2021. godine postala bogatija za još jednu mjesnu zajednicu. Formirani su Savjet i Nadzorni organ MZ Velji Vinogradi, a od svog osnivanja neumorno rade u punom kapacitetu.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Sa ciljem obezbjeđivanja boljeg života naših sugrađana oni su, u saradnji sa nadležnim institucijama lokalne samouprave, realizovali brojne aktivnosti kao što su, rekonstrukcija glavnih ulica, postavljanje stubića na trotoarima te otklanjanje problema sa atmosferskim kanalizacijama koje su dugo godine mučile stanovnike ovog dijela grada.

Član Savjeta MZ Velji Vinogradi, Petar Dobrljanin je za Polis kazao da se mogu pohvaliti brojnim realizovanim projektima, uspješnom saradnjom sa nadležnim institucijama, kao i dobrom sinergijom sa sugrađanima. Dobrljanin je istakao da su radovi na ulicama Bjelaštica i Babilonija od velikog značaja za tu mjesnu zajednicu.

"Rad na glavnim saobraćajnicama u Veljim Vinogradima podrazumijeva kompletno renoviranje ulica, počevši od asfalta, trotoara do atmosferskih kanala. Takođe, kako smo radili njih i kako se i one sada trenutno rade, rade se i sporedne ulice", istakao je.


Dobrljanin, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Naglasio je da postoje probleme koji opterećuju građane Veljih Vinograda, ali da to nisu problemi sa kojima se ne suočavaju građani drugih mjesnih zajednica.

"To su uglavnom isti problemi koji muče sve mjesne zajednice - nedostatak parking mjesta i nedostatak reda u ulicama. Recimo, u Ulici Babilonija imamo problem kada dolaze ljudi po svoju djecu u školu. Sami rezidenti kuća žalili su se da se vozila parkiraju na trotoara i da se ne može proći. Međutim, mislim da će to biti riješeno sa stubićima koji su postavljeni i više neće biti gužve i zakrčenja saobraćaja", kazao je on.

Kada su u pitanju planovi za naredni period, fokus će, kako je rekao, biti stavljen na saobraćajnu infrastrukturu.

"U planu je da završimo postojeće ulice, pošto imamo još nekih manjih ulica koje se naslanjaju na glavne. To su uglavnom ulice na kojim se nije previše pridavala pažnja, a potrebno je da se asfaltiraju i završe, kako bi se što više olakšao život rezidentima Veljih Vinograda", naglasio je Dobrljanin.

On je zaključio da je saradnja sa ostalim mjesnim zajednicama na zavidnom nivou, te da će dati sve od sebe da tako bude u budućnosti. Dodao je da je saradnja sa Opštinom Budva i opštinskim sekretarijatima izuzetno kvalitetna i da će nastaviti da osluškuju koje su to potrebe i zahtjevi članova te mjesne zajednice, sa ciljem ispunjenja istih.