28-10-2015

Ubijen ugostitelj Goran Đuričković

U Budvi se sinoć oko 20 sati i 15 minuta dogodila pucnjava u kojoj je ubijen ugostitelj Goran Đuričković.

Ubijen ugostitelj Goran Đuričković | Radio Televizija Budva

On je ubijen ispred lokala Old Fishermans Pub, čiji je vlasnik, a koji se nalazi u gradskom parku pored Starog grada u Budvi.

Nezvanično saznajemo da je usmrćen sa tri hica iz snajpera. Strijelac se vjerovatno krio u zidinama Starog grada.


Štampani mediji pišu da je Đuričković sjedio u bašti njegovog lokala u strogom centru Budve, ustao je i tek što je zakoračio na šetalište rive, čulo se nekoliko prasaka, nakon čega je on pao na pločnik. Na mjestu je ostao mrtav.

U tom trenutku u bašti restorana bilo je oko 20-ak gostiju, uključujući i Đuričkovićevo lično obezbjeđenje.

Policija je pronašla tri čaure i pretražuje teren, kako bi došli do tragova koji bi doprinijeli rasvjetljavanju tog ubistva. Prve indicije ukazuju da je ubica imao najmanje jednog pomagača koji je pratio kretanje Đuričkovića.

Prema riječima očevidaca, kako prenose mediji, u restoranu je zavladao opšti metež i panika. Nekoliko trenutaka kasnije, pristigla je i policija. Sinoć do kasno u noć policijske grupe blokirale su Stari grad, uže jezgro Budve, ali i sve prilazne puteve. Kontrolisani su prolaznici na ulicama, vozači na saobraćajnicama, vršeni su i neki pretresi.

Đuričković je stradao u trećem pokušaju likvidacije. Prvi put stradala je slučajna žrtva-njegov kum Saša Marković, dok je dva mjeseca kasnije slučajnom akcijom saobraćajne policije u Kotoru osujećena, po svemu sudeći, dobro isplanirana likvidacija ovog Budvanina…