22-03-2015

Učenici osumnjičeni za krađu tri pištolja

Spisak prijavljenih krađa je dug, a u policiji su kazali kako su maloljetnici u stanove i kuće ulazili dok su ukućani spavali. Ulazili su kroz prozor i obijali vrata, a odnosili su sve vrijedno na šta su nailazili

Učenici osumnjičeni za krađu tri pištolja | Radio Televizija Budva

Inspektori kriminalističke policije u Budvi uhapsili su grupu maloljetnika koju sumnjiče za 14 teških krađa počinjenih tokom januara i februara, među kojima i krađu tri pištolja iz budvanskog hotela „Park“.

Za dvojicom 17-godišnjih srednjoškolaca iz Budve i dvojicom maloljetnika, takođe srednjoškolaca, koji su srpski državljani policija je duže tragala, a potjeri su izmicali pljačkajući stanove, apartmane, prodavnice, kafiće...

Spisak prijavljenih krađa je dug, a u policiji su kazali kako su maloljetnici u stanove i kuće ulazili dok su ukućani spavali. Ulazili su kroz prozor i obijali vrata, a odnosili su sve vrijedno na šta su nailazili.

Poslije hapšenja inspektorima su, tvrde u policiji, priznali krađe, a pretresom njihovih stanova, osim većine ukradenih stvari, koje su vraćene vlasnicima, pronađeni su i pištolji. Mladići su, tvrde u policiji, priznali da su pištolje ukrali iz sefa u hotelu „Park“. Hotel, na ulazu u Budvu, tokom zime ne radi.

Protiv sve četvorice podnijete su krivične prijave za tešku krađu, a za trojicu i prijave za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Privedeni su tužiocu za maloljetnike.

www.vijesti.me
Foto: Ilustracija/Facebook