30-09-2020

UCG: Od sjutra elektronske prijave za upis na master studije

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) sjutra počinju prijave elektronskim putem za upis studenata u prvu godinu budžetskih master akademskih i primijenjenih studija, za studijsku 2020/2021. godinu.Iz UCG kazali su da će kandidati moći da predaju prijave i dokumentaciju u četvrtak i petak do 18 sati, kada će sistem biti zatvoren.

Pored elektronske prijave, obavezni su da pošalju i originalna dokumenta, isključivo putem pošte.

Kandidati predaju i originalnu diplomu ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama i kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom.

Iz UCG su kazali da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

“Organizacione jedinice same utvrđuju način polaganja, sadržinu i strukturu prijemnog ispita i istaći će raspored polaganja na svojim internet stranicama u okviru zvaničnog sajta www.ucg.ac.me, kao i na oglasnoj tabli, a biće orgnizovani tokom 5. i 6. oktobra”, navodi se u saopštenju.

Prema rasporedu organizacionih jedinica, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. oktobrom.

Konkursom je predviđeno 1.995 mjesta, na 17 fakulteta, odnosno 73 studijska programa, prenosi agencija Mina.